Madaften og foredrag ved Carsten Druekær 18. April

På denne madaften 18. April er det Sten Holst-Christensen der står for menuen, som er som følger:
Gammeldags grydestegt gårdkylling med kogte kartofler, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat.

Samlet pris for hele denne aften er 75 kr. og dette er for både foredrag og mad
Ønsker man "kun" maden er prisen 75 kr.
Ønsker man kun foredrag er prisen 0 kr.
Ønsker man fuld pakke er prisen 75 kr.
Tilmelding senest d. 16-april På kalenderen.

Mad fra. kl. 18.15 og derefter foredrag fra kl. 19.00 til ca. 21.00

Her kommer lidt info på Carsten Druekær:

Kære alle.

Jeg hedder Carsten Druekær og er 53 år gammel – Bosiddende på midtsjælland i Danmark. Jeg er kæreste med Gitte, som også har trænet brugshunde i mange år.

Jeg er i 1989 uddannet hundefører  i Flyvevåbnets Hundeskole, hvor jeg aftjente min værnepligt, som hundefører ved bevogtningen i Skalstrup.

Jeg har igennem mange år deltaget i mange brugshundekonkurrencer, som både hundefører og  bruttotrup figurant, ved både Rottweiler og Schæferhunde konkurrencer på DM og VM niveau. 

Jeg har i perioden fra 2002 – 2007 været ansat som Narkotikahundefører i Kriminalforsorgen med min Labrador tæve. I samarbejdet med både Politi og SKAT har vi søgt efter narkotika i mange forskellige og spændende områder af det dansk samfund. Under min tjeneste som hundefører har jeg også her, deltaget i konkurrencer for narkotikahunde, med en anden plads ved Danmarksmesterskabet som bedste resultat. Mine tidligere erfaringer med brugshunde gjorde, at jeg i perioden underviste på Politiets Hundeskole, for både Tjenestehunde og Specialhunde (Bombe og Narkohunde), hvor jeg også deltog i udviklingen af positiv træning, og lavede nye træningensvejledninger til Hundeskolen.

Jeg blev udtaget til et specialhold af hunde der skulle kunne finde nedgravet narkotika – Dette kræver en meget mental rolig, men hårdtgående hund, som kan søge i mange timer i forskellige situationer. Sideløbende med dette, deltog jeg som civil hundefører med min Schæferhund i konkurrencer i Politiets tjenestehundeprogram, og har da også deltaget ved PH DM.

Jeg har siden 2007 været ansat som Førerhundekonsulent i Dansk Blindesamfund, hvor jeg er afdelingsleder for Førerhundeordningen, som uddanner førerhundetil blinde og svagseende. Jeg er ansvarlig for uddannelsen af alle hunde i alderen fra 8 uger, til hunden kommer ud som godkendte førerhunde til de blinde i alderen af ca. 2 år gamle. Lige fra Avl – uddannelse af instruktører – kurser for båder blinde og førerhundeinstruktører - budgetansvarlig mv.

Jeg har i det daglige ansvaret for 14 førerhundeinstruktører, som bor rundt om i hele landet. De anvender alle de nyeste træningnsmetoder, som f.eks operant indlæring – target træning – positiv indlæring med klikker - omvendt lokning… osv osv. i uddannelsen af vores førerhunde i Dansk Blindesamfund. 

Dansk Retrieverklub: 

Jeg har været medlem af Dansk Retrieverklub siden 2009 med min gamle narkohund som forsøgskanin – Jeg fik min første Labradorhvalp i 2011, som jeg var så heldig af vinde unghundemesterskabet i DRK med i 2012 – Han var en meget stædig og stresset hund, som jeg har lært rigtigt meget af.

Min nuværende konkurrencehund er en labrador på 5 år, som jeg deltager med i vinderklassen på både A og B prøver i DRK. Jeg er en ivrig jæger, hvor jeg også skyder over egen hund, og er en flittig apportør på de forskellige godser på Sjælland.

Jeg er uddannet instruktør i Retrieverklubben og har også undervist på uddannelsen af nye instruktører på den nye uddannelsen i DRK.

Træningsmetoder generelt:

Jeg har i flere år, undervist i flere forskellige jagthundeklubber, hvor jeg er blevet bedt om, at undervise nye som gamle hundefører i en positiv tilgang til indlæring af ung hunde til jagt.

Jeg kan tilbyde en positiv vinkel til træning af hunde, med den enkelte hunds behov som indgangsvinkel. Jeg benytter altid positiv forstrækning med godbidder, som udgangspunkt. Med hjælp fra både placeboard – bajleøvelsen – snudetarget – baglæns kædning osv… 

Jeg arbejder meget med samarbejdet mellem hund og fører, hvor kodeordene bliver belønning for action på position – Kropssprog – stress - signalforvirring – byttedriften faser – opbyggende træning mv.

Jeg vil tage jer igennem de områder i hundens hjerne som vi bruger under uddannelsen af en brugshund. Dette vil give jer give en forståelse i aflæsningen af hundens drifter og instinkter, som f.eks. hvorfor tygger hunden helt vildt i ærmet, eller hvorfor bæres apporten i den ene ende og meget løst?  

 

Carsten Druekær